Съвети за ремонт на покриви в Благоевград през зимата

Изграждане на зимен покрив в Благоевград

Изграждането на къща в Благоевград отнема много време. Една от причините е сезонността на работата. При отрицателни температури на въздуха се преустановяват почти всички дейности, свързани с изграждането на конструкции. А зимната работа е в състояние да осигури непрекъснат строителен цикъл и да намали времето за строеж преди затопляне.

Възможно ли е покриването на покрива в Благоевград през зимата?

Най-пълна и достоверна информация за ремонт на покриви в Благоевград ще получите на remontipokrivi.net. Професионалистите ще ви посъветват най-добре какво е необходимо да се направи, след като направят оглед на обекта ви.

Отдавна е известно, че в комфортни условия в Благоевград е по-лесно да се работи. Няма разсейващи фактори, които да ви пречат да се съсредоточите стриктно върху работата. Мразовитата зима не е най-доброто време за дълъг престой на покрива, по време на ремонт. Но понякога просто няма избор. Зимните условия обаче не са толкова неприятни, летните горещини понякога са по-досадни от лекия сняг.

ремонт на покриви в Благоевград от Ремонти Покриви

Ако говорим за покривен пай (рафтова система, обшивка, топлоизолация, пароизолация), работата може да се извършва и в студено време. Ако самото покритие в Благоевград се ремонтира или монтира, ситуацията е малко по-сложна. Някои видове покривен материал позволяват покривни работи в студено време. Но има покрития, които не се препоръчват за работа при ниски температури без предварително загряване. Материали, които могат да се използват при ниски температури:

•    Метални плочки
•    Велпапе
•    Шисти
•    Етествени плочки
Работата с покрив, изработен от гъвкави материали, като покривен филц, може да се извършва само при температура не по-ниска от -5 ºC.

Плюсове и минуси на зимния монтаж на покриви в Благоевград:

Покривните ремонти са силно зависими от времето. Оптималните зимни условия за покриви са:
•    Умерена температура (до -15 ºC),
•    Без снеговалежи и силни ветрове.

В Благоевградска област е възможно да се работи с много слаб снеговалеж, но по време на дъжд - не. Това е едно от основните предимства на зимната работа - няма течове. Този фактор е особено важен при извършване на ремонтни и възстановителни покривни работи. Възможен е демонтаж на целия покрив, без да се изваждат мебелите от помещението и без последващ ремонт на покритието. Значителна роля играе и фактът, че зимата не е строителен сезон. По-лесно е да се намери квалифициран майстор, а покривните материали са по-евтини.

Предимства на зимния покрив в Благоевградско:
•    Липса на дъжд
•    Отстъпки за покривни материали поради ниското търсене през зимата
•    Възможността за извършване на непрекъснат строителен цикъл - много видове строителни дейности, за разлика от покривите, не се извършват през зимата

Има и значителни недостатъци:
•    Кратък работен ден.
•    Увеличаване на разходите за електроенергия поради използването на допълнително осветление при ранен здрач, допълнително отопление.
•    Спиране на работа при много ниски температури и обилни снеговалежи.
•    Невъзможност за работа с гъвкави покривни материали.

Ако преценим плюсовете и минусите, тогава зимният покрив понякога е за предпочитане пред топлите месеци.