Ремонт на покриви в Перник - отстраняване на течове на покрива на гаража

Ако се нуждаете от ремонт на покриви в Перник, не забравяйте да потърсите професионалната помощ на "Ремонти Покриви". Но нека видим причините за течовете и да научим възможностите за тяхното отстраняване.

Покривът от валцувани материали в Перник може да има подуване, пукнатини, разкъсани места. При използване на метода на локални пластири, трябва да се отстрани влагата от тях. Върху добре изсъхнало покритие в повредени места, петна от валцуван материал се разтопяват или залепват с помощта на битумно-полимерна мастика. Припокриването на ръбовете им върху ненарушения покрив трябва да бъде най-малко 200 мм. Всички шевове на покрива е необходимо да се обработват с мастика.

При покрив от бетонни плочи в Перник, трябва да се отстранят покривният килим и замазката. Шевовете се запълват с битумно-полимерна мастика. След подреждането на нова замазка повърхността се обработва със специален грунд, след което ролковият материал се полага на три слоя със странично припокриване на лентите от най-малко 150 mm. Ако мекото покритие е монтирано върху непрекъсната щайга от листови материали, е необходимо да се провери равномерността и здравината на основата, да се сменят деформираните листове с нови.

Ако плосък покрив в Перник е с бетонна основа и има недостатъчен наклон за свободно протичане на вода, се препоръчва върху него да се изгради дървена рамка с летва, за да се осигури необходимия наклон за оттичане на водата.

Реставрация на гаражен покрив от шисти в град Перник

Времето в Пернишка област е сурово и шистите могат да се напукат с течение на времето или да бъдат повредени поради механично натоварване. Силно повредените листове трябва да се сменят с нови. Ако е необходимо да се възстанови напуканото покритие, тогава за това е необходимо да премахнете шистите от покрива, да изплакнете и изсушите всеки лист. След това се проверява целостта на хидроизолационната мембрана и при необходимост се ремонтира или подменя.

Почистените листове азбесто-циментови шисти трябва да бъдат грундирани с олио, пукнатините трябва да бъдат запечатани с ленти плат, напоени с блажна боя. След това шистите се монтират на покрива и се боядисват.

Вторият вариант за ремонт на такъв покрив в Перник е да третирате листовете от шисти с устойчив на влага силиконов уплътнител след обезмасляване на повърхността с уайт спирт. Този метод е подходящ за запечатване на ондулин, аквалин и други материали.

Свържете се с нас сега за безплатна оферта за вашия покрив в Перник!