Покриви от покривен филц в град Благоевград, ремонт и изграждане

Рубероидът е един от популярните в Благоевград валцувани материали за създаване на покриви с доста дълъг експлоатационен живот. Покривният материал може да се полага върху покрива от всякакъв вид и форма, както и върху съществуващ вече покрив. Това позволява използването на този материал като част от нов покривен слой и при ремонт на остарели или повредени покривни филцове.

За производството на този покривен материал в Благоевград се използва покривен картон, импрегниран с нискотопящ се маслен битум. Тази основа е равномерно покрита от двете страни със слой огнеупорен битум. Външният защитен слой се състои от поръсване с талк, азбест или друг минерален материал.

Преди да покриете покрив с покривен филц, трябва да се уверите, че материалът е с подходящото качество. За да направите това, ролките трябва да бъдат разточени и внимателно проверени за наличие на:
•    Гънки;
•    Притоци;
•    Пукнатини;
•    Повреди.
По разрезите на платното не трябва да има светли петна! Тяхното присъствие показва, че картонената основа е била неравномерно импрегнирана с битум по време на производството на материала.

ремонт на покриви в Благоевград от Ремонти Покриви

Лошото импрегниране на покривната хартия значително намалява качеството и издръжливостта на материала. Покривът в Благоевград, направен от такъв покривен материал, ще има значително по-кратък експлоатационен живот.

Технологията за производство на висококачествено покривно покритие от валцуван битумен материал в Благоевград, изисква неговата подготовка за монтаж. Поне един ден преди полагане, рулата трябва да се разточват и оставят да се изправят, за да се премахне вълнообразността. Това опростява монтажа на материала върху покрива и подобрява крайното качество на покритието. В топъл и сух сезон валцуваният покривен филц може да се остави и на открито. При студено или влажно време ролките от покривен материал се разточват на закрито.

Характеристики на покривната конструкция:

За да може покривът в Благоевград да издържи възможно най-дълго, покривният филц трябва да бъде положен върху покрив с правилно организирано таванско пространство. Необходимо е да имате:
•    Вентилация;
•    Пароизолационен слой;
•    Правилно изпълнена дренажна система.

Грешките в дренажната система от покрива водят до застой на водата по време на валежи и по време на сезона на топене на снега в Благоевградска област, се образуват ледени висулки по време на размразяване. Това се отразява негативно на издръжливостта на покривния материал.

Монтажът се извършва от нас на няколко слоя, за да се осигури необходимата надеждност на покривната система. Броят на слоевете материал зависи от конфигурацията на покрива. Тук може да се информирате подробно за услугата ремонт на покриви в Благоевград.