Да замените или да ремонтирате покрива си

Разумните и обмислени решения са ключът към спестяването на разходи от поддръжката на дома. Това е важно за сложни дейности като ремонти на покриви.

устройство на покрив и ремонт

В случая трябва да решите дали да наемете фирма за ремонт на покриви за ремонт или да изградите основно целия си покрив.

Подмяна керемиди и дъски на покрива ви е сравнително лесно и евтино. Липсващите керемиди и изгнилите дъски могат да бъдат подменени. Ако вашият покрив е сравнително нов може да са останали резервни керемиди и материали с които да ви излезе още по-евтино. След ремонт на покрива ви може да удължите живота му с около 10 или 15 години.


Замяната на целия покрив е значително по скъпа в сравнение с ремонта на покрива и за това в повечето случаи не е рентабилно за клиента. Обикновено старите керемиди не могат да се използват, защото са изминали години от изграждането на стария покрив и материалите са се променили. Най-малкото и цвета на старите керемиди изложени десетки години на външни условия не е същия като цветът на новите керемиди. За това повечето хора предпочитат закупуване изцяло на нови керемиди, което обаче не е изгодно. За новия покрив също не е препоръчително да се използват стари и полуизгнили дъски за да не се налага ремонт след няколко години. Общо взето по изгодно излиза ремонта на стария покрив дори и да е по-сериозен и по-скъп.