Ремонт на покриви от сандвич панели - характеристики и компоненти

Ако се нуждаете от ремонт на покриви, и то от сандвич панели, на Remontipokrivi.net можете да получите пълна информация и оценка на вашия покрив. Какво е предимството на покрив от така наречения сандвич панел?

Покривът от сандвич панели е лесен за монтаж, издържа натоварванията от вятър и сняг и изглежда естетически добре. За да се гарантира надеждността и издръжливостта на покритието му, по време на монтажа на сандвич панелите трябва да се използват висококачествени уплътнителни и хидроизолационни материали, както и специални оформени елементи.
 
Характеристики на сандвич панелите

Сандвич панелът е конструкция с големи размери, която се състои обикновено от три слоя - два слоя облицовка и изолация между тях. Обикновено за облицовка на покривни панели се използва поцинкована ламарина с външен защитен и декоративен слой. Характеристиките на покривните сандвич панели могат да са различни. Когато избирате материал, трябва да обърнете внимание на следните параметри:

•    Размери на сандвича на покрива (дължина до 1200 см, обща ширина 120 см, дебелина 0.5 - 25 см)
•    Тип заключване.
•    Вид изолация  - фибростъкло, полиуретанова пяна, базалтови влакна или експандиран полистирол.
•    Вид защитно и декоративно покритие - обикновен или матов полиестер, пластизол, пурал.
•    Вид профилиране на облицовката.

ремонт на покриви от сандвич панели от Ремонти Покриви

Размерите на сандвич блоковете влияят върху скоростта и леснотата на монтажа. Дългите панели се доставят на покрива с помощта на специално оборудване и подемни устройства, за самостоятелно подреждане на покрива е препоръчително да се използват плочи с дължина не повече от 7-8 метра.

Дебелината на покривните сандвич панели се избира въз основа на изискванията за топлоизолация и проектното експлоатационно натоварване. Трябва да се вземе предвид и планираната стъпка на монтаж на рамковите елементи, върху които ще се монтира покритието. От това зависи носещата способност на покривните сандвич панели.

Характеристиките на изолацията на сандвич панела влияят върху теглото на панела, топлоизолационните качества и устойчивостта на огън:
•    Полиуретановата пяна е най-спестяващият топлина материал, но гори добре, следователно плочи с такъв пълнител не трябва да се използват на покрива, ако за него е предвиден изход на комин.
•    Експандираният полистирол е най-леката изолация, но по отношение на топлоизолационните свойства е по-нисък от другите материали
•    Минералната вата и стъклената вата имат високи топло и звукоизолационни свойства, не горят.
Полимерната изолация може да се използва заедно с огнезащитни добавки, които трябва да бъдат изяснени с производителите на избрания материал.

Видът на ключалката на сандвич панелите също влияе върху скоростта и лекотата на монтаж, надеждността на свързващите блокове по дължината. За щастие,  производителите произвеждат покривни панели с различни опции за заключващи връзки.

Ако се нуждаете от ремонт на покрива със сандвич панел, не забравяйте да потърсите професионалната помощ на Remontipokrivi.net. Потърсете ни сега!